Představujeme naše zákazníky

Novares

Únik oleje z olejové vany v automobilu může vést k nedostatečnému mazání, nadměrnému tření a tepelnému namáhání motoru, což poškozuje další součástky. Za kontrolu těsnosti zátky je odpovědný výrobce.

Novares je mezinárodní společnost specializovaná na výrobu plastových komponentů a systémů pro automobilový průmysl. Jejich produkty zahrnují různé plastové díly a součástky, které se používají v interiérech, exteriérech a dalších částech automobilů.

Novares má globální působení a vyrábí produkty pro různé značky automobilů. Zaměřují se na inovace a technologický pokrok, aby nabídli svým zákazníkům moderní a kvalitní řešení.

Při úniku oleje z olejové vany v automobilu může dojít k nedostatečnému mazání, což způsobuje nadměrné tření a tepelné namáhání motoru. To vede k poškození a zvýšenému opotřebení dalších součástek. Navíc špatně utěsněná olejová vana a únik oleje způsobený nedostatečně těsnící zátkou může způsobit vážné znečištění životního prostředí.

Proto je kritickým a klíčovým komponentem těsnící zátka na olejovou vanu, která musí 100 % těsnit, aby nedocházelo ke zmiňovanému poškození motoru a negativnímu dopadu na životní prostředí.

Za kontrolu těsnosti tzn. bezchybné funkce těsnící zátky je odpovědný výrobce. Kontrolu není možné provádět manuálně. Je třeba automatická testovací stanice. A právě takovou testovací stanici jsme navrhli a sestavili na základě specifických potřeb pro společnost Novares.

 

 

Cíle byly jasné: přesnost, maximální kvalita a navýšení počtu testovacích kusů.

Námi navržená a dodaná stanice automaticky za pomoci detektoru netěsností ATEQ F620 kontroluje těsnění každé jednotlivé zátky. Perfektní a bezchybné výrobky označené automaticky vytištěným a nalepeným štítkem přebírá operátor a připravuje na další proces. Vadné kusy vyřazuje automatický manipulátor, takže nemůže dojít k záměně způsobené lidskou chybou.

Nová stanice za hodinu otestuje 225 kusů oproti původním 150 ks. Což je navýšení o 50%.  

Jsme rádi, že pomáháme našim zákazníkům dodržovat jejich standardy vysoké kvality a kapacity…

Již více než 30 let…

SDÍLET